Grøn stær - En informationspodcast om glaukom
Featured

Grøn stær - En informationspodcast om glaukom

Dansk Glaukom Forening har med støtte fra Synoptik Fonden netop udsendt en podcast-serie om glaukom. Serien, der består af otte afsnit, fortæller om sygdommen, dens diagnosticering og behandling, samt ikke mindst om livet med glaukom. 

Podcastserien kan høres her. 

De otte afsnit har disse overskrifter.
(Scan QR-koden for at downloade afsnittene direkte til din smartphone)

QR kode til 1. podcast

Hvad er glaukom?

Hvad er glaukom?  Glaukom defineres som et løbende forfald af synsnerven. I denne episode vil du få generelle informationer om sygdommen. Hvilke symptomer har den? hvilke risikofaktorer er der? og hvad kan man gøre for at forebygge den? 

Hvordan diagnosticeres Glaukom? 

Hvordan diagnosticeres Glaukom?  Når diagnosens glaukom skal stilles kigger lægerne på tre faktorer; trykket, synsfeltet og synsnerven. I denne episode vil du blive taget igennem et diagnosticeringsforløb. 

Den medicinske behandling af glaukom

Øjendråber er den hyppigste behandling af glaukom. I denne episode vil du få informationer om de forskellige typer og hvad du som patient skal være særlig opmærksom på i forhold til det sidste. 

Den kirurgiske behandling af glaukom

Udover den medicinske behandling er der kirurgiske indgreb, der kan hjælpe med at sænke trykket i øjet. I denne episode vil du få viden om de forskellige indgreb, og du vil få at vide, hvordan et indgreb foregår  

Forskning og fremtiden

Glaukom er en sygdom, der forskes meget i. I denne episode vil du lære om hvad der forskes i, og hvordan fremtiden ser ud for behandling, diagnosticering og andet. 

Foreninger og fællesskaber

I Danmark eksisterer en lang række foreninger og fællesskaber for personer med glaukom. I denne episode vil du blive introduceret for nogle af dem. 

Patienthistorier: Linda Leifing Nielsen 

Det estimeres at 100.000 danskere lever med glaukom. I disse episoder møder du Linda Leifing Nielsen, som er en af dem. 

Patienthistorier: Erik Jespersen 

Det estimeres at 100.000 danskere lever med glaukom. I disse episoder møder du Erik Jespersen, som er en af dem.

Related Articles