Aquaporins in the normal human eye, ocular region tumors and glaucoma

Ph.D projekt:

Titel:
Aquaporins in the normal human eye, ocular region tumors and glaucoma

Ph.D. studerende:

Cand.med. Thuy Linh Tran. e-mail:  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Detecting Visual Field Defects With Damato Multifixation Campimetry Online

Download PhD-afhandlingen (Pdf 19 Mb)

Ane Sophie Olsen

Dansk resumé:
Synsfeltsundersøgelser er et vigtigt redskab for at opdage øjen- og hjernesygdomme. Grøn stær er den hyppigste årsag til defekter i synsfeltet, men sygdommen bliver ikke opdaget i mere end 50 % af tilfældene. Grøn stær kan være årsag til væsentlige synshandicap og blindhed, hvis den ikke bliver behandlet. Screening for synsfeltsdefekter bliver ikke anbefalet på nuværende tidspunkt, da de eksisterende apparater både er dyre og krævende at betjene. I denne afhandling har vi undersøgt et frit tilgængeligt online software program til at detektere synsfeltsdefekter. Programmet hedder Damato Multifixation Campimetry Online (DMCO). Det overordnede formål med afhandlingen er at introducere en ny screeningsmetode som kan benyttes af optikere i Danmark. Afhandlingen består af 3 artikler.

Müller Cell Energy Metabolism: A Perspective on the Müller Cell-Neuron Metabolic Relationship

PhD thesis
Anne Katrine Toft-Kehler, MD
Department of Neuroscience and Pharmacology
University of Copenhagen
Denmark
August 2016

Download PhD afhandling her.

Summary( (dansk)

Homeostasen i den indre nethinde er af afgørende betydning for opretholdelsen af de inderste nerveceller, de retinale ganglieceller. Tilstrækkelig blodforsyning samt et velbalanceret niveau af signalstoffet glutamat er essentielle faktorer for opretholdelsen af celleinteraktionen i den indre nethinde. Müller cellen er den mest dominerende gliacelle i nethinden, og med dens unikke beliggenhed mellem nethindens blodkar og nervecellerne danner Müller cellen fundament for den
funktionelle og metaboliske understøttelse af retinale ganglieceller samt fjernelsen af glutamat fra synapsen.